SEO (קידום אתרים אורגני) עם AI (בינה מלאכותית)? חשוב לדעת כי זה כבר זמן מה שאנשי מקצוע מבינים ומתקשרים החוצה שהבינה המלאכותית כבר כאן והפכה חלק בלתי נפרד ממספר עולמות תוכן – כמו עיצוב גרפי ותכנות, אך לא פחות מכך, מובן כיום כי הבינה המלאכותית הפכה לכלי של ממש בתחומי השיווק הדיגיטלי לסוגיו.
ועל אף שתחומי השיווק הדיגיטלי מהווים עולם רחב ומסועף, שיח רציני בנושאי AI מגיע במיוחד מכיוונם של אנשים העומלים על מלאכת קידום האתרים האורגני (SEO)
ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הבינה המלאכותית מציעה כלים ושיטות חדשות המאפשרות למומחי SEO לייעל את עבודתם ולהגיע לתוצאות טובות יותר. עם זאת, השימוש בבינה מלאכותית מציב גם אתגרים ודרישות חדשות. בשורות הבאות נבחן כיצד AI משפיעה על עולמות ה-SEO ונעמוד על היתרונות והחסרונות בשימוש בכלים מבוססי בינה מלאכותית.
אז..איך כלי בינה מלאכותית תורמים לחייהם של מקדמי ומקדמות אתרים?
כלי קידום אתרים משולבי-בינה מלאכותית מאפשרים לאנשי SEO לזהות דפוסי התנהגות משתמשים, לעקוב אחרי מילות מפתח ולבצע אופטימיזציה של אתרי האינטרנט בצורה מדויקת יותר מאי פעם. כן, כן. גם בכלים כמו SEMRUSH
ו-AHREFS משולבים אלמנטים של למידת מכונה, וזאת על מנת לייצר ניתוח אתרים מתחרים עם כל המשתמע מכך. זו למעשה הדרך הראשונה
אשר באמצעותה מקדמי אתרים מקבלים רוח גבית במשימות ה-SEO.
מחוללי תוכן מבוססי בינה מלאכותית הופכים את חייהם של מקדמי ומקדמות אתרים לקלים יותר
בעולמות קידום האתרים האורגני, ידוע כי יש להשקיע רבות בתוכן איכותי ובכמה חזיתות. כלי יצירת תוכן אוטומטיים כמו Jasper וCopysmith מייצרים תוכן אוטומטי המבוסס על ניתוח נתונים והבנה של מבני טקסטים מוצלחים, ובכך מסייעים בביצוע אופטימיזציה לטקסט. כל שצריך הוא להזין מה שנקרא 'פרומפט' (prompt) ברור ומפורט, ועוד נרחיב על כך בהמשך.
הפסקה שזה עתה קראתם מציעה למעשה כי כלים אלו יכולים ליצור פוסטים בבלוג, תיאורי מוצרים, מטא דיסקריפשנים ומאמרים חיצוניים במהירות ובעלות נמוכה, אך יש להם מגבלות ביצירת תוכן עם עומק ואמינות אנושית וגם על תת-נושא זה נעמיק את השיח בהמשך הכתבה.
כלי ניתוח שפה טבעית (NLP) אלגוריתמים של עיבוד שפה טבעית כמו BERT של Google מאפשרים למנועי חיפוש להבין בצורה טובה יותר את הכוונה מאחורי חיפושי המשתמשים, ולהציג תוצאות רלוונטיות ומדויקות יותר. כלי NLP נוספים, כמו GPT-4 של OpenAI, משמשים ליצירת תוכן איכותי ומותאם לקהל היעד.
אנו מאמינים כי אם הגעתם לשורות אלו, ודאי עקבתם בציפייה אחר החידושים האחרונים מטעם חברת OpenAI, אשר הפכו את הצ'טבוט שלהם לאנושי באופן שניתן לאפיין כ'מאוד משכנע'.
ואם התחלנו לדבר על צ'אט ג'יפיטי, נוסיף כי ודאי שמעתם על השימוש בקולה של השחקנית סקרלט גוהנסון (שאף כיכבה בקולה ב-2013 בסרט Her – סרט אשר במהלכו מוצגת עלילה על גבר שמתאהב במזכירה אלקטרונית מבוססת AI), ועל תביעתה מול חב' Open AI בדרישה להפסקת השימוש בקולה בפיתוחים האחרונים שבוצעו בכלי.
השורות הללו מתארות את עומק החדירה של העידן הטכנולוגי אשר בקרבו אנו חיים ועובדים, פשוט כך. ואם אתם שואלים אותנו – כדאי להשתמש בכלים שתעשייה זו מציעה נטו לשם שדרוג היכולות שלנו כאנשי שיווק דיגיטלי בכלל, וכאנשי ונשות קידום אתרים אורגני בגוגל בפרט.
שנרחיב על הבינה המלאכותית של גוגל ועל התשובה שלה ל-OpenAI?
אז ככה: צריך לשים את הדברים על השולחן ולוודא כי אנו מבינים כיצד נראה מאזן הכוחות בשטח כיום. כפי שהתחלתם לקרוא בשורות לעיל, גוגל עושה מאמצים רבים כדי להראות שיש ביכולתה להתחרות כראוי ב-OpenAi
אשר הביאה לעולם את ChatGPT. היא החלה במתן תשובה משלה, כאשר יצרה את בראד – כלי ה-AI שלה (שלאחרונה שונה שמו ל-Gemini), מחולל בינה מלאכותית אשר בכוחו לעבד תמונות, וידאו, טקסט, אודיו וקוד.
הג'ימיני הוא כלי חינמי – כל שצריך על מנת להיות נגישים אליו הוא ג'ימייל. ואם כבר הזכרנו את ג'ימייל, חשוב לומר שג'מיני מסוגל ליצור סיכום של "המיילים שקיבלתם היום", ניתן באמצעותו ליצור מאמרים, פוסטים, כותרות ותיאורים לצרכים שונים בשיווק הדיגיטלי, ואפילו סקריפטים של קוד ניתן לבקש מהמחולל לייצר. מעבר לכך, מדובר בכלי שתהיה לו גם גישת API , לכלי הזה יש חשיבה רב-מודלית, זאת אומרת שהכלי יכול להבין הליכי-חשיבה של בני אדם והוא מבין את העולם שסביבנו כמעט כפי שאנו מבינים אותו.
מה עוד צריך לדעת על AI בעולמות הדיגיטל? מה עם עיצוב גרפי? הנה:
כולנו יודעים שבהרבה מאוד מקרים, תמונה מעניינת שמוטמעת בקמפיינים או בעמודי נחיתה, משמעה CTR גבוה יותר ומספר המרות גבוה יחסית. אז למקרה שגם לכם מתחשק לצלול אל מחוזות הבינה המלאכותית ולמידת-המכונה בהקשרים של סושיאל ועיצוב עמודי נחיתה, כדאי שתדעו ש-midjourney נחשב לאחד ממחוללי האימג'ים המובילים בעולם כיום.
באמצעות הרשמה פשוטה ל-discord (מזכיר את וואטסאפ, רק עבור קהילות) והורדה של האפליקציה למחשב, ניתן להכנס אל קהילות newbies וליצור שם יחסית בקלות תמונות אסתטיות או סוריאליסטיות כיד המלך.
ניתן להשתמש גם בצ'טבוט שמידג'רני מציע על מנת לייצר תמונות שבהרבה מאוד מקרים עשויות להיראות ממש כמו יצירת אומנות. על מנת ליהנות מכל היופי הזה, יש צורך בקניית חבילה מסוימת – הזולה ביותר עומדת כיום על 8 דולרים אמריקאיים – והסכום נגבה חד פעמית עבור כל השנה.
ובזמן שבמקומות מסוימים בעולם מתנהלים דיונים על רגולציה בהקשר לכלי AI, כל מה שאנחנו יכולים להגיד לכם בשלב זה, הוא שמעצבות ומעצבים גרפיים – כמו גם משווקים דיגיטליים, פשוט נהנים מהשימוש בכלי ה-AI ככלי עזר. כן, כן. קראתם נכון! ניתן להשתמש בכל הטוב הזה כדי לחסוך עלויות חיצוניות בבית העסק ואף לסגל יכולות חדשות שקודם לכן לא היו קיימות למשרד השיווק הדיגיטלי שלכם.
על AI ועל אופטימיזציה בתוכן האתרים המקודמים בגוגל
עסקים קטנים ובינוניים המטפחים אסטרטגיה שיווקית לזרועות האינטרנט השונות, צריכים לדעת כי כלי אופטימיזציה לאתרים כלים כמו Surfer SEO ו-Clearscope משתמשים בבינה מלאכותית לניתוח תכנים קיימים ולהמלצה על שיפורים שיגדילו את הדירוג במנועי החיפוש. הם מנתחים את התוכן של המתחרים ומציעים שינויים במבנה הטקסט, במילות המפתח ובקישורים הפנימיים. כלי אוטומציה של תהליכים פלטפורמות כמו HubSpot ו-Moz משתמשות ב-AI לאוטומציה של תהליכי שיווק מורכבים, כמו ניהול קמפיינים, מעקב אחרי ביצועי תוכן ודיווח שוטף.
מתוך הכתוב כאן, ברור כיום כבר לכולנו שניתן להבין מהדברים כי סוכנות לשיווק דיגיטלי שחושבת רחב ויצירתי, חייבת להשתמש במנעד רחב של כלי פרימיום – כלים אשר כאמור פעמים רבות כוללים שימוש בבסיסים מעולמות הבינה המלאכותית.
מקדמי אתרים ואנשי דיגיטל? קבלו עוד על מיקסום יכולות ה-AI בעבודת SEO
לאחר שביססנו את העובדה שגורסת כי כלי בינה מלאכותית אלו מאפשרים לאנשי SEO להתמקד באסטרטגיה וביצירת ערך מוסף, חשוב לרדת לעומקם של עניינים ולהסביר מה גוגל בסופו של יום מחפשת, מהם הגורמים שיעלו את הלקוח המשלם במיקומים בגוגל, ומה לבסוף ירחיב את התנועה האורגנית אל האתר.
עדכון ה-E-E-A-T של גוגל עוסק בדיוק באותן נקודות עומק שמכונה לא יכולה לייצר, ושבני אדם מומחים בתחומם ובעלי ניסיון דווקא כן יכולים לייצר ואפילו בקלות.
הנ"ל משמעו כי האלגוריתם המתקדם של גוגל יודע לזהות תוכן איכותי, מהימן ומעמיק, ומעניקים לו עדיפות בתוצאות החיפוש. כך, תכנים שנכתבים על ידי מומחים עם ידע מקצועי ומבוסס מקבלים יתרון על פני תכנים שנכתבים על ידי מכונות או כותבים חסרי ניסיון.
תוכן שנוצר על ידי AI עשוי להיות חסר עומק ומורכבות אנושית, מה שיכול לפגוע באיכות התוכן ובאמינות האתר. בנוסף, קיים חשש מפני תלות יתר בכלי AI ואיבוד היכולת לחשוב באופן עצמאי ולפתח אסטרטגיות יצירתיות. רגולציה צפויה על כלי AI במדינות רבות, כולל האיחוד האירופי וארצות הברית,אשר בוחנות הטלת רגולציות על כלי AI בשל חששות הקשורים לזכויות קניין רוחני ופרטיות.
רגולציה זו צפויה להשפיע על השימוש בבינה מלאכותית בתחומים שונים, כולל קידום אתרים אורגני. חוקי רגולציה אלו עלולים להגביל את השימוש בכלים מסוימים או לחייב שימוש בשיטות שקופות ובטוחות יותר לשימוש בבינה מלאכותית. לטעמנו ועקב ה'קריאה בין השורות': ייקח עוד זמן רב עד לכניסתן בפועל של רגולציות אלו, וכמור הן צפויות להשפיע באופן ראשוני על השימוש בבינה מלאכותית רק במדינות ספציפיות.
לסיכום, תעשיית ה-AI משפיעה באופן משמעותי על עולמות ה-SEO עם כלים מתקדמים המייעלים את העבודה ומביאים תוצאות טובות יותר. יחד עם זאת, חשוב לאנשי SEO לשמור על איזון נכון בין שימוש בכלי AI לבין יצירת תוכן איכותי שנכתב מתוך מומחיות וניסיון אנושי.