קוראים לי אוהד בר, נעים לי מאוד לפתוח את הבלוג שלי בלספר לכם קצת על קורות חיי – בעיקר אלו הכרוכות בקרוב לעשור האחרון בחיי. לאחר לימודי תסריטאות ולימודי מוזיקה בבית הספר למוזיקה "רימון", הבנתי שיש לי בחיים עוד אהבה. אהבה לשיווק דיגיטלי וניהול מהלכי מיתוג ופרסום. עם האהבה הזו הגעתי למכללת ההייטק 'האקריו' , שם למדתי את כל סודות המקצוע ובמספר מישורים:
- קידום אתרים אורגני וכתיבה שיווקית
- קידום ממומן בגוגל
- ניהול דפים עסקיים בפייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין ועוד, לרבות ניהול קמפיינים ממומנים
- בניית אתרי וורדפרס, וויקס
עוד בטרם הגעתי למכללה לשם לימודי הדיגיטל שלי, היה לי ניסיון עשיר בהפקה בפועל של הפקות דיגיטל ווידאו קליפים. העובדה הזו עזרה לי מאוד בעת שניהלתי לקוחות מהגדולים בישראל ברשתות החברתיות השונות.
אבל אם תשאלו אותי: 'אוהד, מהי האהבה הכי גדולה שלך בתוך תחום הדיגיטל?' , אענה לכם שקידום אתרים אורגני הוא אחד הספוטים בהם אני הכי זורח. אני נהנה מעבודת ההפקה שלי כאיש קידום אתרים
מנוסה, והתחושה הזו לא באה לא ביום ולא ביומיים, אלא לאחר שנים של עבודה עיקשת וסיזיפית תוך צבירת ניסיון רב בתחום. גם בקידום אורגני בישראל, וגם בפרויקטים של קידום אתרים אורגני מחוץ לגבולותיה של ארצנו הקטנטונת.
אז מה ההבדל בין קידום אתרים גדולים לבין קידום אתרים קטנים? זה הולך ככה:
יצא לי לעבוד במספר משרדי פרסום מהגדולים בישראל, ובמהלך עבודתי יצא לי לעמוד בראש ניהול והוצאה לפועל של תוכניות מעשיות לקידום אתרים גדולים. ואם יש משהו שלקחתי איתי מעצם החוויה של לקדם אורגנית אתר גדול, יהיה זה עניין חלוקת המשימות ויצירת תעדוף סדר עבודה;
אתרים גדולים מכילים לרוב הרבה קטגוריות, לעיתים יהיו אלו קטגוריות של מוצרים למכירה או שירותים מסוימים. מתחת לאותן קטגוריות שיכולות להיות מרובות, ישנם עמודי אינטרנט בהם יש לטפל תוך לקיחה בחשבון אג'נדות קידומיות ותעדופן על-פי נתוני תחרות בתחומים שונים ומגוונים.
בו בזמן, אתרים קטנים יותר – בעיקר אתרי תדמית, לרוב יכילו עשרות בודדות של עמודי אתר. ונכון אמנם שכל עבודת קידום אתרים אורגני שנעשית על הצד הטוב ביותר, היא כזו שלבסוף תרחיב את האתר מבחינת כמות עמודיו בין היתר, אך אופי העבודה יהיה שונה במקרה של אתר תדמית. גם ברמת המדידה (קמפיינים של גוגל אנליטיקס ושאר כלים אשר מודדים בין היתר תפקודיהם של אלמנטים כמו כפתורים – נהוג במיוחד במקרה של קידום אתרים גדולים וקידום אתרי איקומרס), אתר קטן יחסית או אתר תדמית, לרוב יציבו אופן פעולה מאוד קונסרבטיבי.
כל מה שנכתב בפסקה הקודמת לא מבטל מצב בו אקבל לקידום אתר קטן יחסית, אבל של נניח..עורך דין. או אולם חתונות. במקרים מסוג זה, סך הפעולות שיצטרך לבצע מקדם אתרים כמוני, יהיה מאוד גבוה מבחינת תכולה. בין היתר, יצירת תוכן ועבודה על קוד ואספקטים טכניים נוספים – יהיו משימות אשר אצטרך ליזום הרבה יותר על מנת לתת את הפייט הראוי ובמקומות הנכונים, על מנת שאתר (קטן יחסית) זה או אחר, יצליח תוך כמה חודשים פלוס מינוס להתברג על שלל ביטויים אסטרטגיים ו/או גנריים שחשובים לאותו בעל עסק.
אז מה באמת יותר קל; לקדם אתרים גדולים או לקדם אתרים קטנים?
תכלס, וכמו שיריית הפתיחה של הבלוג האישי שלי מציעה, כל מקרה נלמד לגופו, ובשורה התחתונה, ישנם אתרים גדולים בהם כבר קיימת שגרת עשייה ברמת קידום האתר, לעיתים גם וותק של אתר גדול עשוי לסייע בקבלת מיקומים טובים יותר, אך אין זה משליך על הכלל. ישנם אתרים קטנים שדורשים הרבה מאוד עבודה ותכולה, לעומת כאלה שפחות, ובאותה המידה ישנם אתרי איקומרס או תדמית גדולים שדורשים תכולת עבודה בינונית או גדולה. הדבר הטוב ביותר שאני יכול לחשוב עליו הולך ככה:
אם יש לכם עסק, שמעוגן באתר, וכבר הלכתם והשקעתם תקציב לא מבוטל בפיתוח, בנייה ועיצוב של האתר שלכם, סביר מאוד להניח (אלא אם כן אתם סלבריטיז ברמה של נטפליקס, מארק צוקרברג או איילון מאסק) שבשלבים די התחלתיים של פעילות השיווק שלכם, תחפשו אחר מקדם אתרים מומחה שיש לו את הכישורים והידע הנדרשים בשביל להטיס את האתר שלכם קדימה בגוגל. מומלץ שתהיה לו שליטה מצוינת באנגלית ובעוד שפות במידה ויש צורך בקידום אתרים בחו"ל.
אגב, עבודת קידום אורגני נחשבת לאחד התחומים היותר סיזיפיים בכל עולמות השיווק הדיגיטלי – כך שתוצאות של ממש רואים בחלקן אחרי חודשיים-שלושה של עבודה עיקשת ואיכותית, בעוד חלקים אחרים ברמת תוצאות והגברת התנועה האורגנית לפאתר ניתן לראות גם אחרי 9 חודשים שנה או שנה וחצי. ככל שתאפשרו למקדם האתרים שלכם יותר חופש פעולה, תקציב וזמן עבודה נטו, תוכלו להגיע לתוצאות מרהיבות ברמת עיצוב דעת קהל באחד משדות המרעה הכי מבוקשים בעולם כשמדובר שנדל"ן פרסומי-שיווקי.
קידום אתרים גדולים או קטנים – קלטנו! אבל מה שואלים מקדם אתרים כדי להבין אם הוא בעניינים?
ואם הגעתם עד השורות האלה, זה כבר אומר עליכם שאתם לא סתם פה. באתם לתת פייט ולהכנס בעובי הקורה של אסטרטגיית הקידום הדיגיטלית שלכם. אם זה אכן המקרה, ברור ונהיר לכל בר דעת ששווה לכם לקחת 3 הצעות מחיר (או אפילו 4) ממקדמי אתרים. מה לבדוק כשאתם מבקשים הצעות מחיר מאנשי קידום אורגני? וודאו כי יש להם וותק של לפחות חמש שנים ומעלה, וודאו כי אותם מקדמים אכן עבדו על קידומם של אתרים גדולים, וודאו כי מוצע לכם גם שירות של הגדלת המרה מאלמנטים מכירתיים בגוף האתר (טיפול בטפסי לידים, הבנת מסע הגולש באתר, שימוש במיקרוקופי, שימת דגש להצעות ערך בדף הבית ועוד…)
וודאו כי אין ולא תהיה שום בעיה לקבל טלפונים של ממליצים! מקדמי אתרים מעולים ומעולות ישמחו לתת לכם טלפונים של לקוחות מבסוטים שלהם! זה מראה שהם מקצועיים ויודעים את המלאכה. לבסוף דאגו לתאר לאנשי הקידום את יעדיכם המבוקשים, שלחו להם את הדומיין על מנת לאפשר להם ביצוע בדיקות כאלה ואחרות, ולבסוף – לאחר שווידאתם את כל הנושאים שצוינו כאן למעלה, השוו את שורת המחיר ולכו על ההצעה המשתלמת ביותר, שניתנה מהמקדם או המקדמת שהכי נראו לכם מרשימים ומקצועיים.
אז כיף שהייתם איתי! ועד הפעם הבאה, שמרו על קשר, תרגישו חופשי להשאיר לי פרטים ממש כאן למטה ואו אני או מישהו מהצוות ישמח לחזור אליכם ולענות על כל השאלות שלכם. אנחנו כבר נדאג לטפל טוב טוב בנכסים הדיגיטליים ובאתר שלכם – היות ומדובר חלון הראווה של עסק שלכם.